Artikelen in 'Televisie' - X
/3362.jpg
Wednesday 20 July 2016 / NP0 1 & 2

Televisie / Research

Het Filosofisch Kwintet over onafhankelijkheid

Rechters, wetenschappers, journalisten, medici: door de eeuwen hebben zij een onafhankelijke positie toebedeeld gekregen. Maar hoe onafhankelijk zijn ze nog, nu de macht van het geld, de publieke opinie en het fundamentalisme groeit? Kijk de afleveringen hier terug.

/2628.jpg
Sunday 16 August 2015 / NPO 1

Televisie / Het Filosofisch Kwintet

De Duurzame Mens

Welke waarden staan onder druk en verdienen het om behouden te worden voor een volgende generatie? In een nieuwe serie van Het Filosofisch Kwintet onderzoeken journalist Clairy Polak en filosoof Ad Verbrugge in vijf afleveringen het onderwerp de Duurzame Mens. Kijk hier de uitzendingen terug.

/1485.jpg
Friday 31 October 2014 / Human

Televisie / Het Filosofisch Kwintet

Piketty

Vlak voor Piketty's komst naar Nederland spraken we in Het Filosofisch Kwintet over de stelling van deze popualire Franse econoom uit zijn boek Kapitaal. Wat betekent het als de inkomsten uit vermogen de inkomsten uit arbeid overvleugelen? Kijk hier de uitzending terug.

/1137.jpg
Sunday 25 May 2014

Televisie / Techniek & Moraal

Het Filosofisch Kwintet

Is alles wat mogelijk is wenselijk of zouden er morele grenzen gesteld moeten worden aan de huidige, snelle technologische ontwikkelingen? Technologie en Moraal was het centrale thema van het televisieprogramma Het Filosofisch Kwintet, waarvoor ik de redactie deed. De afleveringen zijn hier terug te kijken.