Artikelen in 'Boek' - X
/3627.jpg
dinsdag 31 januari 2017 / Querido

Boek / Biechtmoeder van Nederland

Bibeb

Bibeb interviewde voor Vrij Nederland onder anderen Roald Dahl, Martin Luther King, Andy Warhol, Brigitte Bardot, Pablo Picasso en ruim zeshonderd bekende Nederlanders. Maar wie was zij? In ‘Bibeb’ gaan journalist Roos Menkhorst en ik op zoek naar de vrouw die als uitvinder van het portretterende vraaggesprek iedereen het hemd van het lijf vroeg, maar zelf tot haar dood in 2010 een mysterie bleef.

 

/756.jpg
zondag 26 januari 2014

Boek / Persoonlijke herinneringen aan het kabinet-den uyl

Ministerraad op vrijdag

15 februari verscheen 'Ministerraad op Vrijdag', het dagboek van mijn opa Boy Trip, minister van Wetenschapsbeleid in het Kabinet den Uyl. Ter aanvulling van het manuscript interviewde ik alle ministers van het kabinet Den Uyl die nog in leven zijn: Dries van Agt, Jos van Kemenade, Tjerk Westerterp, Ruud Lubbers, Jan Pronk en met de oud-staatssecretarissen Marcel van Dam en Laurens Jan Brinkhorst. Lees hier meer informatie over het project.

/344.jpg
vrijdag 25 januari 2013 / Autres Directions

Boek / Letterproef van mooie woorden

Symboolpolitiek

Dit boekje is een letterproef van het nieuwe lettertype Zinnebeeld. 37 kunstenaar, vormgevers, dichters en journalisten geven hun kijk op symboolpolitiek. Met bijdrages van o.a. Daniël Dee, Arjo Klamer, Wim Crouwel, Pieter van Os, Ester Naomi Perquin, Martijn Engelbregt en mijzelf.